NUNSPEET

Man opgepakt voor bedreigen van agenten die mondkapweigeraars aanhielden

Er werden zaterdag zes mensen zonder mondkapje aangehouden in Nunspeet.
Er werden zaterdag zes mensen zonder mondkapje aangehouden in Nunspeet. © ANP
NUNSPEET - De politie heeft een 32-jarige man uit Oisterwijk aangehouden die agenten ernstig zou hebben bedreigd onder een filmpje over de aanhouding van mondkapweigeraars in Nunspeet. De politie in Nunspeet deed aangifte van de bedreiging.
Zaterdag werden in de Veluwse gemeente zes mensen opgepakt die zonder mondkapje flyers uitdeelden in een winkelcentrum. Ze konden geen identiteitsbewijs laten zien. Een van hen verzette zich tegen de aanhouding.
De beelden van de aanhouding deden veel stof opwaaien. Volgens burgemeester Breunis van de Weerd gaven die echter 'geen volledig beeld van de werkelijkheid'. De groep gedroeg zich volgens hem intimiderend en beledigend tegen de politie, waarbij één van de groepsleden het mondkapje van het gezicht van een politieman rukte.

Spijt

Politieagenten uit Tilburg merkten op dat de Oisterwijker onder het filmpje had gereageerd en namen contact op met hun collega's in Nunspeet. Nadat de lokale teamchef aangifte had gedaan, werd de Oisterwijker maandagavond in zijn woning aangehouden.
De man heeft de nacht in de cel doorgebracht en heeft dinsdagochtend een verklaring afgelegd. Hij heeft spijt getuigd, meldt de politie. De Oisterwijker moet zich later voor de rechtbank verantwoorden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!