Nieuws

Omroep Gelderland Filmweekend

Bij Omroep Gelderland begin je het nieuwe jaar goed! In het eerste weekend van januari kun je namelijk genieten van een heerlijk filmweekend! We hebben maar liefst vijf fantastische films voor je op rij gezet.
Het filmweekend gaat van start op zaterdag 2 januari, met de film Marlon Brando. Op zondag 3 januari staat de IJslandbende op de planning, net als de drie films die gemaakt zijn voor de Gelderland Film Pitch 2019: Stoet, Retina en Wagon.

Marlon Brando | 2 januari vanaf 17.20 uur

Marlon Brando vertelt het verhaal van de zeventienjarige Cas en Naomi, beiden openlijk gay en beste vrienden sinds jaren. Bij elkaar ervaren zij liefde en ultieme veiligheid als 'broer en zus' van andere ouders. Gedurende de laatste maanden van hun middelbare school lijken hun toekomstplannen hen uit elkaar te drijven.
Hun relatie komt op losse schroeven te staan, en de aanhankelijke en naïeve Cas moet alleen durven te zijn.”

De IJslandbende | 3 januari om 15.30 uur

Deze familiefilm gaat over de twaalfjarige Sem die ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie wil naar IJsland. Met zijn ‘IJslandbende’ maakt hij zich klaar voor de ultieme tocht, maar de voorbereidingen en de reis blijken zwaarder dan verwacht. Voor zijn expeditie naar IJsland richt de jonge puber Sem met zijn beste vriend Mohamed De IJslandbende op.
Vijf eigenzinnige jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich. Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren.
Totdat blijkt dat de bende voor Sem veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditievoorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.
De IJslandbende is een echte Gelderse film. Hij werd gemaakt door het Arnhemse productiehuis NOBS en werd op IJsland na helemaal in onze provincie opgenomen.

Stoet, Retina en Wagon | 3 januari vanaf 17.20 uur

Drie films die gemaakt zijn voor de Gelderland Film Pitch 2019: Stoet, Retina en Wagon.
Stoet: Tijdens een rit in een rouwstoet lopen de spanningen tussen Johan en zijn dochter Tess hoog op. Stoet gaat over aannames en hoe deze een vader-dochter relatie bijna om zeep kunnen helpen.
Retina: Nadat een wereldwijde catastrofe de mensheid uitroeit, zoeken twee geliefden naar overlevenden in een desolate wereld die hen confronteert met wat het werkelijk betekent om te leven, lief te hebben en mens te zijn.
Wagon: Nick en Gregory kunnen niet samen naar een dansfeest in hun dorp en besluiten hun toevlucht te zoeken in een verlaten wagon. Daar zullen ze een antwoord moeten vinden op die ene vraag: 'wat zou er gebeurd zijn als ze samen naar het dansfeest waren gegaan?' Het is een vraag die hun relatie op de proef zal stellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!