Nieuws

Maaslijn Roermond-Nijmegen weer tientallen miljoenen duurder

De Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond wordt weer miljoenen duurder.
De Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond wordt weer miljoenen duurder. © ANP
NIJMEGEN - De Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond wordt wederom tientallen miljoenen euro's duurder. In 2019 werden de kosten al verhoogd van 155 miljoen euro naar 212 miljoen euro, nu blijkt dat nog steeds niet voldoende. Dat maakte de Limburgse gedeputeerde Hubert Mackus vrijdag bekend.
Van de totale kosten die in 2019 werden geraamd, zou driekwart worden opgehoest door de provincies Limburg, Brabant en Gelderland, de resterende 59,6 miljoen zou het Rijk op tafel leggen. Gelderland betaalde destijds vier miljoen euro van de extra zestig die nodig waren. Of de provincie nu weer moet meebetalen is nog niet bekend.
Als het aan Hubert Mackus ligt draaien de provincies helemaal niet op voor de extra kosten die er weer bovenop komen. Volgens ProRail moeten de miljoenen erbij door hogere bouwkosten. Die zouden het gevolg zijn van te laag geraamde kosten voor kunstwerken, kabels en leidingen, beveiligingsmaatregelen en extra risico's.

Verantwoordelijkheid van het Rijk

Mackus legt de verantwoordelijkheid bij het Rijk. "Wij als provincies hebben al ruim bijgedragen aan dit Rijks-infrastructuurproject", stelt Mackus, volgens 1Limburg. "Om al die redenen is het niet verantwoord dat de regio nu opdraait voor dit tekort."
Om hoeveel extra miljoenen het exact gaat, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!