Nieuws

Boze klant zonder mondkapje smijt vol blikje naar kassa

Man weigert mondkapje en gooit met blikje
Man weigert mondkapje en gooit met blikje © Fokko Meijer
DOETINCHEM - Een man heeft in het tankstation van Fokko Meijer in Doetinchem een vol blikje richting een medewerker en een klant gegooid. Hij werd aangesproken vanwege het niet dragen van een mondkapje en kon zich vervolgens niet beheersen.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Het incident gebeurde afgelopen woensdag. “Uiteraard gaan we aangifte doen tegen deze man", vertelt pompeigenaar Fokko Meijer. “We krijgen weleens een boze reactie wanneer wij vragen een mondkapje op te zetten, maar dit gaat alle perken te buiten."

Grote schrik

De man werd verzocht een mondkapje op te zetten, aangezien dat nu verplicht is, maar daar had hij lak aan. "Je zag het gelijk al aan zijn houding dat dit een discussie ging opleveren", viel de eigenaar op. Die discussie kwam er, waarna de man boos de winkel uit liep, en op het einde nog een vol blikje frisdrank naar de kassahoek gooide. Deze vloog rakelings langs een klant en Meijer.
Het incident zorgde voor grote schrik bij het tankstation. “Dit soort situaties zorgen ervoor dat medewerkers misschien minder snel iets durven te zeggen wanneer iemand geen mondkapje draagt, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Het is een kleine groep die het verpest voor de rest”, vindt Meijer.
Inmiddels gaat de video, waarop te zien is dat de man met het blikje gooit, viral op sociale media. Hoe het filmpje van de camerabeelden naar buiten is gekomen, is bij de benzinepomp nog niet bekend. Meijer geeft aan de beelden zelf niet te hebben gedeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!