POLITIE

Politie vindt 109 nitraten in schuurtje naast woning met kinderen

Illegaal knalvuurwerk: een nitraat, diverse vlinders en de cobra 6.
Illegaal knalvuurwerk: een nitraat, diverse vlinders en de cobra 6. © ANP
ARNHEM - De politie heeft in een schuurtje, naast een woning aan de Merwedestraat in Arnhem, 109 nitraten gevonden. In de woning waren kinderen aanwezig. De bewoonster en een 32-jarige man uit Bemmel zijn aangehouden.
De woning werd dinsdagmiddag gecontroleerd na een anonieme tip. Agenten vonden de 109 nitraten in een schuurtje, naast de woning waar dus ook kinderen verbleven. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk.
De politie heeft ook een zorgmelding gemaakt en de gemeente op de hoogte gebracht van de zaak. Dit is gebruikelijk wanneer kinderen in gevaarlijke situaties worden aangetroffen.

'Enorm gevaar voor bewoners en buurt'

"We moeten er niet aan denken wat er was gebeurd als dat vuurwerk in dat schuurtje was geëxplodeerd", schrijft de politie.
"Een vonkje van statische elektriciteit kan soms al voldoende zijn voor ontbranding en de gevolgen zijn dan niet te overzien. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurt liep hierdoor enorm gevaar."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!