Instellingen

Wijchen herdenkt doodgereden Sebastiaan massaal

WIJCHEN - Wijchen heeft zaterdagavond massaal de doodgereden Sebastiaan herdacht tijdens een stille tocht. Zo'n 150 mensen liepen mee met de tocht, langs de route stonden nog eens honderden Wijchenaren.
Kijk hier de stille tocht terug:

'Wijchen is zeer aangedaan'

Burgemeester en wethouders waren ook aanwezig bij de tocht, die om 19.00 uur begon bij theater 't Mozaïek aan de Campuslaan. "Wijchen is zeer aangedaan door dit incident", zei burgemeester Marijke van Beek voorafgaand aan de tocht.
"De impact op de inwoners is enorm. Vandaar dat we als gemeente besloten hebben mee te werken aan deze tocht, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen."

Honderden mensen met mondkapje

De bedoeling was dat alleen familieleden en naaste vrienden de tocht zouden lopen en dat belangstellenden een erehaag langs de route vormden. Iedereen werd gevraagd een mondkapje te dragen. Vrijwel alle lopers en mensen langs de route gaven hier gehoor aan.
Sebastiaan kreeg dinsdagavond onenigheid met een automobilist in Wijchen, waarna hij werd aangereden. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder ging ervandoor, maar kon nog dezelfde avond in Beuningen worden klemgereden door de politie. Hij zit vast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!