Instellingen

Kijk vanavond mee naar de stille tocht voor Wijchense Sebastiaan

De zee van bloemen en knuffels voor Sebastiaan uit Wijchen wordt groter en groter.
De zee van bloemen en knuffels voor Sebastiaan uit Wijchen wordt groter en groter. © Omroep Gelderland
Een eerbetoon aan Sebastiaan in Wijchen
Een eerbetoon aan Sebastiaan in Wijchen © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Vanavond wordt in Wijchen een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de dinsdagavond omgekomen Sebastiaan in Wijchen. De stille tocht is om 19:00 uur live te volgen via de website van Omroep Gelderland.
Burgemeester en wethouders zullen zelf aanwezig zijn bij de tocht, die om 19.00 uur begint bij theater 't Mozaïek aan de Campuslaan. "Wijchen is zeer aangedaan door dit incident", aldus burgemeester Marijke van Beek. "De impact op de inwoners is enorm. Vandaar dat we als gemeente besloten hebben mee te werken aan deze tocht, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen."
De bedoeling is dat alleen familieleden en naaste vrienden de tocht lopen, en dat belangstellenden een erehaag langs de route vormen.

Scouting

De gemeente denkt dat het druk wordt. "We vragen mensen om lopend of met de fiets te komen", laat de burgemeester weten. De familie verzoekt daarnaast aanwezigen om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren. Boa's van de gemeente en leden van de scouting, waar Sebastiaan actief was, zullen tijdens de tocht hierop handhaven.
De gemeenteraad van Wijchen wil afzonderlijk ook nog een statement maken tegen zinloos geweld. Tijdens de vergadering van dinsdag 1 december wordt een minuut stilte gehouden ter herinnering aan Sebastiaan en andere slachtoffers van zinloos geweld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!