Instellingen

Herdenking van overleden Sebastiaan (42) vindt zaterdag plaats in Wijchen

Bloemen op de plek van de dodelijke aanrijding in Wijchen.
Bloemen op de plek van de dodelijke aanrijding in Wijchen. © Omroep Gelderland

WIJCHEN - De herdenking voor de dinsdagavond omgekomen Sebastiaan in Wijchen vindt zaterdagavond plaats. De gemeente heeft toestemming gegeven om een stille tocht te lopen.

De burgemeester en wethouders zullen zelf aanwezig zijn bij de tocht, die om 19.00 uur begint nabij theater 't Mozaïek aan de Campuslaan. "Wijchen is zeer aangedaan door dit incident", aldus burgemeester Marijke van Beek. "De impact op de inwoners is enorm. Vandaar dat we als gemeente besloten hebben mee te werken aan deze tocht, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen."

Daarom lopen enkel familieleden en naaste vrienden de tocht en wordt gevraagd aan belangstellenden om een erehaag langs de route te vormen.

De gemeente denkt dat het druk wordt. "We vragen mensen om lopend of met de fiets te komen", laat de burgemeester weten. De familie verzoekt daarnaast aanwezigen om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren. Boa's van de gemeente en leden van de scouting, waar Sebastiaan actief was, zullen tijdens de tocht hierop handhaven.

Ook herdenking in de gemeenteraad

De gemeenteraad van Wijchen wil afzonderlijk ook nog een statement maken tegen zinloos geweld. Tijdens de vergadering van dinsdag 1 december wordt een minuut stilte gehouden ter herinnering aan Sebastiaan en andere slachtoffers van zinloos geweld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!