Achterhoek / Noord-Veluwe

Anneke maakt elke dinsdag soep voor de buurt

Anneke maakt elke dinsdag soep voor de buurt
Anneke maakt elke dinsdag soep voor de buurt © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Men neme een hoop lekkere ingrediënten, liefst uit eigen tuin. Maak er een soep van en deel dit uit aan de buurtbewoners. De 'buurtsoep' in de wijk Lindenholt in Nijmegen is een groot succes.
Activiteitenbegeleider Anneke Joosten maakt iedere dinsdag soep in buurthuis De Broederij. De ene week met scholieren van de nabij gelegen basisschool, en de andere week met iemand van de dagbesteding. "De verbinding met ouderen en kinderen. Daar ontstaat iets, en dat is heel mooi om te zien."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Elke dinsdag maakt Anneke soep voor haar buurt in Nijmegen - Dorpshuis van het Jaar

Buurtbrengsoep

Door corona kan de soep niet meer bij het buurthuis worden genuttigd, daarom wordt de soep langs de deuren gebracht. Buurtbewoner Fred is maar wat blij met het soepje. Anneke vertelt dat hij anders vaak erg eenzaam is. Anneke werkt sinds een paar jaar bij het buurthuis. Ze vindt het heerlijk om aandacht te geven aan de mensen in de buurt. "Als daar geen tijd voor is, kan ik mijn werk niet doen."
De tekst gaat verder onder de foto.
Anneke Joosten van De Broederij.
Anneke Joosten van De Broederij. © Omroep Gelderland
Met haar vorige baan stopte ze onder andere om die reden. "Er was geen tijd meer voor de mensen, en daar kon ik niet tegen, ik werd er zelfs ziek van." Nu ze bij 'De Broederij' aan het werk is, bloeit ze weer helemaal op.
Meer zien? Kijk dan zondag om 17.25 naar 'Dorpshuis van het Jaar' of kijk nu alvast hieronder.
Dorpshuis van het jaar - Broederij in Nijmegen