Instellingen

Beele schenkt Aalten 130.000 euro: 'Dit is een heel mooi slotstuk'

De nieuwbouw van Beele bij het station in Aalten.
De nieuwbouw van Beele bij het station in Aalten. Omroep Gelderland ©
AALTEN - Het Aaltense bedrijf Beele Engineering heeft de gemeente Aalten een schenking gedaan van 130.000 euro. De kosten voor de bodemsanering voor de nieuwe vestiging van Beele aan de Industriestraat zijn voor de gemeente namelijk duurder uitgevallen dan gepland.
"De vervuiling zat dieper in de grond dan was gedacht", zegt wethouder Ted Kok, die veel werk maakte van de verhuizing van Beele naar een plek bij het station in Aalten. "De gemeente heeft het gebouw dat er stond aangekocht en gesloopt, en de grond gesaneerd. Daar heeft Beele een prijs voor betaald."
Die sanering viel duurder uit. Kok: "Beele wilde niet dat het financiële tekort ten koste van Aalten en haar inwoners zou gaan en kwam met deze geste. Het was al een mooi project en dat heeft nu een heel mooi slotstuk gekregen. Dat hadden we niet verwacht."
'Geen dagelijkse kost'
Het is volgens de wethouder niet gebruikelijk dat een bedrijf bij zo'n project naderhand nog met een dergelijke handreiking komt. "Dit is geen dagelijkse kost", zegt Kok. "Ja, we mogen een schenking aannemen, mits we het verantwoorden aan de gemeenteraad."
Benadert bedrijfseigenaar Hans Beele met de geschonken 130.000 euro de extra kosten van de bodemsanering? "We hebben het niet op de euro precies berekend, maar grosso modo is het dat bedrag", zegt Kok.
De insteek van de maatschappelijk betrokken ondernemer is echter dat het bedrag ten goede komt aan een maatschappelijk doel voor de Aaltense bevolking, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een speeltuin.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!