Nieuws

OM neemt geen genoegen met celstraffen voor 'drugstoeristen' Drempt

In Achter-Drempt werd een enorm drugslab aangetroffen
In Achter-Drempt werd een enorm drugslab aangetroffen © ANP
DREMPT - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep in de zaak tegen de drie buitenlandse mannen achter het meth-lab in Achter-Drempt. De Mexicaan, Colombiaan en Amerikaan kregen vorige week drie tot vier jaar cel opgelegd.
De straffen van de rechtbank in Den Bosch lagen een stuk lager dan de eis van het OM. De officier wilde 5,5 jaar cel voor de jongste verdachte uit Colombia. De twee andere verdachten hoorden zes jaar cel eisen.
Het OM spreekt van 'fors te lage straffen die dit soort drugstoeristen niet ontmoedigen'. De advocaten van de verdachten waren nog in gesprek over een eventueel beroep. "Maar nu het OM in hoger beroep gaat, doen wij dat zeker ook", zegt Manon Aalmoes, één van de twee advocaten.
De verdachten werden begin mei op heterdaad betrapt bij het drugslab in de Achterhoek, waar een omvangrijke crystal meth-productie plaats vond. Het gaat om een van de grootste meth-labs ooit die in Nederland is aangetroffen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!