Nieuws

Achterhoekse burgemeesters sturen brief naar Den Haag voor verbod 3mmc

Jeugdagent Maikel Boomkamp waarschuwt in Aalten voor het veelvuldig gebruik van 3-MMC.
Jeugdagent Maikel Boomkamp waarschuwt in Aalten voor het veelvuldig gebruik van 3-MMC. © Omroep Gelderland
AALTEN - De burgemeesters in de Achterhoek sturen een gezamenlijke brief naar de Tweede Kamer met als doel een verbod op synthetische drugs als 3mmc te bewerkstelligen. De bij de Achterhoekse jeugd zeer populaire drug, miauw miauw of poes genoemd, is legaal te gebruiken, maar zeer verslavend. Sommige jongeren belanden in het ziekenhuis.
De gemeenteraad van Winterswijk heeft al een beroep gedaan op burgemeester Joris Bengevoord om in Den Haag aan de bel te trekken en komt donderdagavond in de raad met een motie. De Aaltense fracties van CDA, ChristenUnie en VVD dienden daarvoor dinsdagavond een motie in, die alleen geen steun kreeg van D66.
Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten noemde de motie 'overbodig', want Aalten komt binnenkort met een plan van aanpak voor de drugsproblematiek. "Ook heb ik er contact over gehad met een Kamerlid", vertelde Stapelkamp, die ook wees op de gezamenlijke brief van de Achterhoekse burgemeesters.
Desondanks stelde Stapelkamp dat het college de motie zal ondersteunen, "want ik snap dat u als raad ook een punt wil maken en iets wil doen", verklaarde de burgemeester van Aalten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!