Instellingen

Buurt geschokt na doodrijden Wijchenaar (42)

De politie deed onderzoek op de plek van de aanrijding.
De politie deed onderzoek op de plek van de aanrijding. © Omroep Gelderland

WIJCHEN - Bewoners van de wijk De Ververt in Wijchen zijn geschokt nadat een 42-jarige man uit de buurt dinsdag is doodgereden door een automobilist. Het slachtoffer zou met opzet overreden zijn door de bestuurder van een Volkswagen Caddy. De politie arresteerde de bestuurder even later in Beuningen.

Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw en hun hondje door de wijk. Hun tienerzoon en -dochter waren op dat moment thuis. De man zou de bestuurder hebben aangesproken op zijn rijgedrag, waarna de aanrijding plaatsvond.

'Twee keer overreden'

Volgens buurtbewoners werd het slachtoffer zeker twintig meter meegesleurd en reed de auto tot twee keer toe over de man heen. "Ik heb er geen woorden voor dat dit hier gebeurt", zegt een buurman. "Ik hoop dat ze de beste man aan de hoogste boom opknopen", doelend op de bestuurder van het voertuig. Volgens geruchten in de buurt gaat het om een pakketbezorger.

Een andere bewoner laat weten dat hij eigenlijk te geschokt is om er over te praten. Hij kwam naar buiten nadat hij heel veel lawaai hoorde. Toen hij zag wat er aan de hand was, belde hij meteen 112.

De plek van de aanrijding bij daglicht. De tekst gaat eronder verder

De plek van de aanrijding bij daglicht.
De plek van de aanrijding bij daglicht. © Omroep Gelderland

Bestuurder aangehouden

De automobilist werd dinsdagavond na een Burgernet-melding door de politie klemgereden in Beuningen en aangehouden. De forensische opsporing van de politie was dinsdag laat nog druk bezig met onderzoek op de plek van de aanrijding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!