Nieuws

Gewonden door brandstichting in woning Hedel

De brand woedde in een vrijstaande woning
De brand woedde in een vrijstaande woning © Bart Meesters / Meesters MultiMedia
HEDEL - Bij een brand in Hedel zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee personen gewond geraakt. De brand woedde in een vrijstaande woning aan de Ammerzodenseweg.
Het vuur brak iets voor 03.30 uur uit. Omwonenden zeggen dat ze voorafgaand aan de brand een harde knal hebben gehoord. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en is op zoek naar getuigen. Camerabeelden zouden iemand in de tuin laten zien.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand Hedel vermoedelijk aangestoken

Uit het raam

Volgens omstanders moesten de twee bewoners uit een raam springen om zichzelf in veiligheid te brengen. Het zou gaan om twee broers. De twee zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie. De brand was na anderhalf uur onder controle. De brandweer voorkwam dat de vlammen oversloegen naar een schuur en een stal met daarin paarden.

Bedreiging fruithandel

De brand heeft mogelijk te maken met eerdere bedreigingen aan het adres van fruithandel De Groot in Hedel, meldt een videocorrespondent. In die zaak werd in januari een handgranaat neergelegd voor de ingang van een appartementencomplex in Kerkdriel.

Onderzoek

Woensdagochtend begint de politie aan een sporenonderzoek rond de woning.