ARNHEM

Directeur Omroep Gelderland krijgt lintje

Directeur Omroep Gelderland krijgt een lintje
Directeur Omroep Gelderland krijgt een lintje © Omroep Gelderland
ARNHEM - Directeur Guus van Kleef (63) van Omroep Gelderland heeft maandag een lintje gekregen. Hij mag zich voortaan ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem bracht de decoratie persoonlijk naar de studio van de Gelderse Omroep.
Van Kleef werd geroemd vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van programma's als BuitenGewoon, Ridders van Gelre en Gelderland Helpt. Onder zijn leiding timmerde de Omroep hard aan de weg met radio, tv, web/app en social media. Versterking van de Gelderse identiteit en verbinding tussen maatschappelijke organisaties, inwoners en de omroep heeft hij hoog in het vaandel staan. Omroep Gelderland bestaat dit jaar 35 jaar, Van Kleef is maandag 23 jaar in dienst.

'Een groot sociaal hart'

Van Kleef bekleedt naast zijn werk een groot aantal bestuurlijke functies bij stichtingen en verenigingen. Hij wordt gezien als ‘een man met een groot sociaal hart’. Guus zet zich onder andere in voor daklozen, was jaren actief voor het Gelders Jeugdorkest en voor de stichting Sonsbeek State of Fashion.
Van Kleef noemde zichzelf een bevoorrecht mens. "Ik ben heel blij dat ik dit allemaal mag doen", en vond het een eer dat hij nu een lintje heeft gekregen.
Koninklijke onderscheiding voor Guus van Kleef
Koninklijke onderscheiding voor Guus van Kleef © Jan van Dalen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!