Nieuws

Marcouch over onrust Geitenkamp: 'De politie was en is er wel'

De puinhoop op de Geitenkamp
De puinhoop op de Geitenkamp © Roland Heitink
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem spreekt tegen dat de politie niet afgaat op meldingen over onrust op de Geitenkamp in Arnhem. Bewoners klaagden afgelopen dagen over het gebrek aan politie-inzet tegen de aanhoudende overlast van rellende jongeren in de wijk.
"Ik begrijp dat deze raddraaiers een heel groot gevoel van onveiligheid veroorzaken bij de inwoners", zegt Marcouch in reactie op de kritiek van bezorgde wijkbewoners. "Maar de politie is er en zal er ook zijn. Ze waren gisteren ook aanwezig, soms zichtbaar en soms ook onzichtbaar om strategische redenen om zo effectief mogelijk te zijn. "
Bekijk hier de reactie van Marcouch op de kritiek:

Bewoners willen uitleg

Zondagavond was het voor de vierde avond onrustig in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Jongeren staken zwaar vuurwerk af en richtten vernielingen aan. Buurtbewoners vragen zich af waarom de politie niet in actie kwam en wilden uitleg van burgemeester Marcouch.
Omwonenden belden 112, maar kregen volgens een fotocorrespondent te horen dat de hulpdiensten alleen kwamen als er gewonden vielen. "Ik woon al 23 jaar en dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt een Geitenkamper die anoniem wil blijven. "Ik heb de politie gebeld, maar die wilde niet komen. Toen ik buiten ging kijken, kwamen er meteen voetzoekers op me af. En ze hebben bij oude mensen hier tegenover vuurwerk door de brievenbus gegooid."

Kiezen tussen twee kwaden

De burgervader legt uit dat het inzetten van politie soms ook moeilijke keuzes met zich meebrengt. "Soms is het ook kiezen tussen twee kwaden. Dat is een afweging die de professionals soms ter plekke moeten maken."
"Het staat vast dat we daar bovenop zitten en dat we er de komende dagen ook zullen zijn."