Nieuws

Pakketbezorger geknakt na pesterijen, buurt begint inzamelingsactie

Een pakketbezorger zit ziek thuis na pesterijen.
Een pakketbezorger zit ziek thuis na pesterijen. © ANP
ARNHEM - In Arnhem is een doneeractie aan de gang voor een pakketbezorger. Melvin van Dijk uit Zevenaar zit sinds enkele weken ziek thuis. Hij kan niet meer tegen de pesterijen in de wijk Klarendal waar hij vaste bezorger was voor Willems Post- en Pakketservice uit Duiven. "Had hij maar eerder bij ons aan de bel getrokken", zegt Dennis Goudriaan, eigenaar van het verspreidingsbureau.
Van Dijk heeft het helemaal gehad met racistische opmerkingen en pesterijen aan zijn adres. In Klarendal werden pakketten van zijn steekwagen geduwd en werd hij uitgescholden voor onder meer 'kankerzwarte' en 'kutneger'.
"Wij tolereren discriminatie, in welke vorm dan ook, niet", laat zijn werkgever Dennis Goudriaan weten. "Melvin heeft pas kortgeleden verteld wat er speelde. We wisten het niet. Hadden we het maar geweten."
Op doneeractie.nl kunnen sympathisanten doneren. Maandagmorgen stond ruim 1100 euro voor de Zevenaarse pakketbezorger op de rekening.

'Ik wilde een cadeau kopen'

Arnhemmer Sander Vogels bedacht de inzameling. "Ik had een streefbedrag van 250 euro voor ogen. Om een cadeau voor hem te kopen", zegt Vogels. "Nu dat een veelvoud is, moet ik het bedrag misschien maar gewoon aan Melvin overmaken."
Voor het getreiter heeft Vogels geen goed woord over. "Vreselijk wat Melvin overkomt. Ik heb een hekel aan racisme. Tegenwoordig wordt alles gepolariseerd en worden, lijkt het wel, steeds meer mensen steeds openhartiger over wat ze vinden."

Werkgever: we zoeken dit uit

Volgens de werkgever van de gepeste pakketbezorger heeft die een naam genoemd van een pestkop. "We zijn op dit moment aan het onderzoeken wat de beste aanpak is. Met het oog op het belang van Melvin."
De eigenaar van de bezorgingsdienst heeft, zegt hij, hoop om Van Dijk weer op de weg te krijgen. "Ik zou hem ergens anders laten bezorgen, dat is de insteek. Maar Melvin wil het liefst terug naar Klarendal."
Omroep Gelderland heeft geprobeerd in contact te komen met Van Dijk.