Nieuws

Wéér onrust op de Geitenkamp, buurt wil uitleg Marcouch over wegblijven politie

In november 2020 was het erg onrustig in de wijk Geitenkamp.
In november 2020 was het erg onrustig in de wijk Geitenkamp. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Zondagavond was het voor de vierde avond onrustig in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Jongeren staken zwaar vuurwerk af en richtten vernielingen aan. Buurtbewoners vragen zich af waarom de politie niet in actie kwam en willen uitleg van burgemeester Ahmed Marcouch. "Het leek wel een oorlog", aldus een omwonende.
De problemen begonnen zondagavond rond 20.00 uur toen jongeren op de Schuttersbergweg gooiden met nitraten, strijkers, cobra’s en ander zwaar vuurwerk. Ook legden ze pijlen op de grond die vervolgens alle kanten op schoten. Een bushokje ging aan diggelen en kliko's en afvalcontainers werden in brand gestoken.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Buurtbewoners over vuurwerkoverlast Geitenkamp

Uitleg burgemeester

Omwonenden belden 112, maar kregen volgens een fotocorrespondent te horen dat de hulpdiensten alleen kwamen als er gewonden vielen. "Dit mag niet, ik voel me onveilig in mijn eigen buurt. Ik weet niet of ik aankomende nacht nog thuis blijf slapen", aldus een omwonende. Wijkbewoners willen tekst en uitleg van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch over de afwezigheid van de politie. Marcouch kwam maandagochtend zelf poolshoogte nemen op de Geitenkamp, maar stond Omroep Gelderland niet te woord.

'Vuurwerk door de brievenbus'

"Ik woon al 23 jaar en dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt een Geitenkamper die anoniem wil blijven. "Ik heb de politie gebeld, maar die wilden niet komen. Toen ik buiten ging kijken, kwamen er meteen voetzoekers op me af. En ze hebben bij oude mensen hier tegenover vuurwerk door de brievenbus gegooid."
Een andere bewoner wil ook geen naam geven. "Want dan kan ik meteen verhuizen. Maar het is echt heel erg. Waarom komt de burgemeester hier niet, ik zou hem graag willen vertellen wat hier aan de hand is. Er zijn mensen die dit bewust doen en dat zijn zeker niet alleen jongeren."

Aanhoudingen

Tijdens eerdere onrust greep de politie wel in en werden meerdere aanhoudingen verricht. Zaterdagavond pakte de politie vijf personen op. De overlastveroorzakers zeggen vuurwerk af te steken uit protest tegen het aangekondigde landelijke vuurwerkverbod. Onder de relschoppers waren naar verluidt ook mensen die van elders naar de Geitenkamp kwamen.
Zondagavond keerde de rust vlak voor middernacht weer terug op de Geitenkamp.
Bekijk de video.
Zondagavond was het voor de vierde avond onrustig in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Jongeren staken zwaar vuurwerk af en richtten vernielingen aan.