Nieuws

Vierdaagse voor militairen voorgoed korter

Vierdaagse voor militairen voorgoed korter
De Vierdaagse is vanaf dit jaar voorgoed zo'n 10 kilometer korter voor militairen die met 10 kilo bepakking lopen.
NIJMEGEN - De Vierdaagse is vanaf dit jaar voorgoed zo'n 10 kilometer korter voor militairen die met 10 kilo bepakking lopen.
De Vierdaagse-organisatie heeft dit besloten om een einde te maken aan een discussie die al sinds de jaren dertig wordt gevoerd, aldus marsleider Johan Willemstein donderdag.
De militairen starten en finishen elke dag op het speciaal voor de Vierdaagse opgetrokken militaire Kamp Heumensoord op de grens van Malden en Nijmegen. Op de laatste dag kleden de militaire deelnemers zich op Heumensoord om in gala-uniform en lopen vervolgens de 5 kilometer van de intocht over de St Annastraat naar het centrum van Nijmegen. Er is volgens Willemstein altijd onenigheid geweest over de vraag of de militairen daardoor niet veel te ver moesten lopen.
"We hebben de knoop doorgehakt: de intocht hoort er ook voor de militaire lopers gewoon bij. Maar ze liepen inderdaad 172 in plaats van 160 kilometer in vier dagen en daarom hebben we de route van de tweede en derde dag voor hen iets ingekort." In de derde week van juli lopen militairen uit 23 landen mee.