Nieuws

Opnieuw drukte langs snelwegen voor rouwstoet MH17

BEESD - Ook donderdag trok weer een stoet met rouwwagens door Gelderland.
Vanaf een uur of 6 reden 74 lijkwagens van vliegveld Eindhoven naar de Hilversumse kazerne waar identificatie van de slachtoffers plaatsvindt.
Net als woensdag stonden alleen al in Gelderland duizenden mensen langs de route, in de berm of op viaducten. De rouwstoet kwam in Gelderland over de A2.
De kisten kwamen rond 16 uur aan op vliegveld Eindhoven. Daarna gebeurde dezelfde ceremonie als woensdag, toen 40 kisten aankwamen. De Last Post werd geblazen, gevolgd door een minuut stilte. Namens het kabinet was minister Edith Schippers van Volksgezondheid aanwezig.

Afgesloten

Vervolgens gingen de kisten in rouwwagens onder politiebegeleiding naar Hilversum. De tocht verliep zonder problemen. Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, werden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne met rouwauto's afgesloten voor het overige verkeer.
De wegen werden weer vrijgemaakt voor de rouwstoet. Rijkswaterstaat waarschuwde eerder op de dag dat stilstaan voor de rouwstoet levensgevaarlijk kan zijn.
Om gevaarlijke situaties te voorkomen werd op de matrixborden boven de rijbaan in zuidelijke richting een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur aangegeven.
Foto: belangstellenden kijken woensdag naar de voorbijtrekkende rouwstoet