Nieuws

Aanvullend onderzoek naar het NHM

Aanvullend onderzoek naar het NHM
De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland krijgen nog tot september de tijd om aanvullend onderzoek te doen naar de parkeerproblemen rond het nog te bouwen Nationaal Historisch Museum (NHM).
ARNHEM - De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland krijgen nog tot september de tijd om aanvullend onderzoek te doen naar de parkeerproblemen rond het nog te bouwen Nationaal Historisch Museum (NHM).
Dat heeft een meerderheid van de Tweede Kamer woensdag besloten.
Vorige week lekte een rapport uit van de Grontmij waaruit zou blijken dat alleen al de bouw van een parkeergarage voor het museum 60 miljoen euro gaat kosten, terwijl er voor het hele museum maar 50 miljoen beschikbaar is.
De gemeente Arnhem en de provincie willen de komende maanden gebruiken om uit te zoeken of er ook goedkopere varianten mogelijk zijn. De Tweede Kamer gaat er vooralsnog vanuit dat het nieuwe museum gewoon op een terrein naast het Nederlands Openluchtmuseum zal worden gebouwd. Alleen als die locatie volstrekt onhaalbaar is, valt er misschien te praten over een andere plek in Arnhem.