Nieuws

Alleen Rozendaal twittert niet

ROZENDAAL - In een provincie waar bijna alle Gelderse gemeenten een actieve twitteraccount hebben, is Rozendaal de laatste plek waar men nog dapper tegenstand biedt tegen de moderne tijden.
Rozendaal heeft nog geen account op het bekende sociale medium.

Hoe actief is jouw gemeente?

Op de site gemeenteindex kan je gemakkelijk zien hoe actief jouw gemeente is op twitter. Een klik op je woonplaats toont de naam van het twitteraccount, het aantal volgers, het aantal vragen dat de gemeente per maand krijgt en de meest gebruikte hashtags door de gemeente. Want een account aanmaken is natuurlijk zo gedaan. Maar actief communiceren richting de burger, vragen beantwoorden, belangrijke mededelingen retweeten en zo een trouwe schare volgers opbouwen... dat is nou net de kunst.
Dat beaamt bijvoorbeeld ook de gemeente Lingewaal. Zij hebben wel een account @GemLingewaal maar zijn niet actief. De account is kortstondig gebruikt rondom de verkiezingen in maart. Onlangs is wel besloten weer actief beleid te maken op het gebied van sociale media. Een woordvoerder van de gemeente zegt binnen enkele maanden dus weer Lingewaalse tweets te verwachten: 'Als je zoiets doet, dan moet je het ook wel gelijk goed doen.'

'Dat duurt niet lang meer'

Een woordvoerder van de gemeente Rozendaal laat desgevraagd een zelfde soort antwoord horen; de online afwezigheid zal niet lang meer duren. Het nieuwe college van Rozendaal wil een gemeentelijke twitteraccount. En op dit moment worden daar de richtlijnen voor opgesteld. Dat het ook nog eens zomervakantie is zorgt voor de nodige vertraging. Maar binnen enkele weken kunnen inwoners van Rozendaal de eerste tweets tegemoet zien, belooft de woordvoerder.
Voor alle gemeenten is het wellicht handig de volgende link nog eens te lezen. Op de site Gemeente.nu staan tips voor een succesvole gemeente twitteraccount.