Nieuws

Schetsen gemeentehuis openbaar

Schetsen gemeentehuis openbaar
De eerste schetsen van het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe zijn de afgelopen dagen in Elst tentoongesteld voor publiek.Het wordt een gebouw van een speciaal soort baksteen met verspringende gevels, schuine raamkozijnen en een toren.
ELST - De eerste schetsen van het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe zijn de afgelopen dagen in Elst tentoongesteld voor publiek.Het wordt een gebouw van een speciaal soort baksteen met verspringende gevels, schuine raamkozijnen en een toren.
De reacties lopen uiteen van 'streng' en 'robuust' tot 'architectonisch' en 'modern'.
In oktober moet het college van B&W het voorlopig ontwerp van het nieuwe pand nog goedkeuren. Daarna volgt een definitief plan. Begin 2012 start de bouw aan de oostzijde van het NS-station in Elst. Het totale kostenplaatje voor de bouw is begroot op ruim 29 miljoen euro. Inwoners kunnen vanaf donderdag bezwaar maken.
Vijf architecten streden om de opdracht. Een Haags bureau (PRO) mag het plan verder uitwerken. Door een fusie jaren terug van de gemeenten Heteren, Valburg en Elst tot Overbetuwe werken de ambtenaren nu nog op drie aparte locaties. Door het nieuwe gemeentehuis komt iedereen bij elkaar.