Nieuws

Inval in huis Terror Jaap om Joran

Inval in huis Terror Jaap om Joran
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan in het huis van Jaap Amesz, beter bekend als Terror Jaap.
HULSHORST - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan in het huis van Jaap Amesz, beter bekend als Terror Jaap.
Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Zijn huis staat op bungalowpark De Hoefstal in Hulshorst. Het park is eigendom van zijn schoonouders. De inval gebeurde door tien rechercheurs van de Nationale Recherche op verzoek van de Amerikaanse justitie. Bij de huiszoeking zijn telefoons en computerapparatuur in beslag genomen.
Bungalowpark De Hoefstal in Hulshorst

Ook werd een inval gedaan in een pand in Valkenburg (Limburg), in het kader van hetzelfde onderzoek.
In de Amerikaanse staat Alabama is de 22-jarige Joran van der Sloot donderdag in staat van beschuldiging gesteld vanwege afpersing.  Volgens de Amerikaanse justitie heeft Van der Sloot geprobeerd de moeder van Natalee Holloway 250.000 dollar af te persen in ruil voor informatie over haar verdwenen dochter.  Amesz zou belastende informatie hebben gekregen van Arnhemmer Van der Sloot over deze zaak.
Joran van der Sloot werd donderdag opgepakt in de Chileense stad Viña del Mar. Hij wordt in buurland Peru verdacht van de moord op Stephany Flores. Joran zou de 21-jarige Peruaanse met geweld hebben omgebracht in een hotel in de wijk Miraflores in de Peruaanse hoofdstad Lima. De vrouw werd dood gevonden in een hotelkamer die op naam van de Nederlander stond.
Amesz is vooral bekend als winnaar van het tv-programma De Gouden Kooi. Daarnaast kwam hij in het nieuws toen bekend werd dat hij Joran van der Sloot aan de leugendetector had gelegd.
Foto: still van Terror Jaap met Joran van der Sloot uit televisieprogramma RTL