Nieuws

100ste Vierdaagse gaat mogelijk de grens over

NIJMEGEN - De 98ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse mag dan net voorbij zijn, de organisatie is inmiddels al druk bezig met de jubileumeditie van 2016.
Eerder werd al bekend dat de Stichting 100ste Vierdaagse de 55-kilometerroute nieuw leven wil inblazen, maar nu blijkt dat die wellicht door Duitsland gaat.
Druten heeft een bidbook ingeleverd om de wandelaars tijdens de tweede dag van de 55 kilometer door de gemeente te krijgen, een initiatief waar de organisatie serieus naar kijkt. 'Maar dan moeten we dus tijdens de overige dagen ook een extra lus van 5 kilometer zien te vinden', aldus marsleider Johan Willemstein. 'Die routes zijn we nu aan het uitzoeken, maar dan kun je dus denken aan een route over de grens. Duitsland moet dan haalbaar zijn', zegt hij verder.
Voor het eind van het jaar neemt de organisatie een definitieve beslissing. 'We zijn nu zorgvuldig aan het bekijken wat er allemaal bij de uitbreiding van de routes komt kijken, voor de kerst zijn we daar wel uit', zegt Willemstein. Als de 55-kilometerroute daadwerkelijk eenmalig terugkeert in 2016 is dat een extra route, naast de bestaande 30, 40 en 50 kilometer.