Nieuws

Joran verdacht van moord in Peru

Joran verdacht van moord in Peru
Joran van der Sloot wordt in Peru verdacht van de moord op Stephany Flores, de dochter van zakenman en coureur Ricardo Flores.
ARNHEM - Joran van der Sloot wordt in Peru verdacht van de moord op Stephany Flores, de dochter van zakenman en coureur Ricardo Flores.
Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit woensdag bevestigd. Er is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.
De jonge vrouw lag dood in een hotelkamer in Miraflores, een stadsdeel van Lima. De kamer was geboekt op naam van Van der Sloot, die in Arnhem woonde en studeerde. Hotelmedewerkers zouden de twee eind vorige week samen hebben gezien.
Van der Sloot is ook nog steeds verdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba. Volgens zijn Amerikaanse advocaat, Tacopina, heeft Joran contact met hem opgenomen in verband met de zaak in Peru. Dat zei hij tegen een Peruaans radiostation. Tacopina zegt dat hij het moeilijk vindt om Van der Sloot te verdedigen, omdat hij de Peruaanse wetten niet kent.
Twee Peruaanse broers zouden op de radio hebben verklaard dat ze Joran met hun shuttle-service naar Chili hebben gebracht. Hij zou daarvoor een aanzienlijk geldbedrag hebben betaald. Ook zou de moord in Peru precies vijf jaar na de verdwijning van Holloway hebben plaatsgevonden.