Nieuws

Slachtoffers flatbrand Nijmegen blij met extra onderzoek

NIJMEGEN - Opluchting bij slachtoffers van de brand in de seniorenflat in Nijmegen nu justitie een ultieme poging doet om alsnog achter de oorzaak te komen. Tot nu toe is die onbekend. De brand eiste 3 levens.
Opluchting bij slachtoffers van de brand in de seniorenflat in Nijmegen nu justitie een ultieme poging doet om alsnog achter de oorzaak van de brand te komen. Tot nu toe is die oorzaak onbekend, de brand eiste 3 levens. Het vuur breidde snel uit via het trappenhuis van het appartementencomplex, waar veel ouderen woonden."> brand in de seniorenflat in Nijmegen nu justitie een ultieme poging doet om alsnog achter de oorzaak te komen. Tot nu toe is die onbekend. De brand eiste 3 levens.
Het vuur breidde snel uit via het trappenhuis van het appartementencomplex, waar veel ouderen woonden.

Blauwe plekken

Voor de 91-jarig Marquerite Hendriks Varley was de flat haar alles, ze woont er al acht jaar en met plezier. Bij de evacuatie tijdens de brand forceerden brandweermannen haar voordeur, waar zij achter stond. Ze kreeg de deur tegen haar hoofd, de blauwe plekken die ze daarblij opliep, verdwijnen nu langzaam. Sinds de brand woont ze tijdelijk bij haar nicht, even verderop in Nijmegen. De vrouw vindt het een goede zaak dat de oorzaak van de brand nader wordt onderzocht.
'Ik vind het ook heel jammer voor de mensen die de snackbar runden, ze zijn in een klap alles verloren. Maar ik vind het goed dat er extra onderzoek komt naar de brand, ik denk dat de brandweer de veiligheid beter zal organiseren, want dat was nodig', zegt Hendriks Varley. Ze wil zo snel mogelijk weer terug naar haar eigen appartement.
Ook Jan Ter Hoek moest op hoge leeftijd zijn appartement verlaten, hij verbleef tijdelijk bij zijn dochter en woont nu op een ander tijdelijk adres in een verzorgingstehuis in Winssen. Ook hij juicht het extra onderzoek van het OM toe.
'Dat vind ik wel een goede ja, de oorzaak moet toch bekend worden. Toen ik van het balkon was geëvacueerd door de brandweer verbleef ik bij een overbuurman, vandaar had ik een mooi overzicht op de flat. Ik zag dat de vlammen vanuit de afvoer kwamen en de schoorsteen van de onder gelegen cafetaria.'
Jan ter Hoek kon zijn tranen niet bedwingen toen hij een dag na de brand de schade aan de flat zag. De man was met een hoogwerker van zijn balkon gered. Nu hij nuchter de situatie kan bekijken, wil ook hij weer zo snel mogelijk terug naar zijn appartement.
De flats zijn aan het eind van deze week nagenoeg leeg. De spullen van de flatbewoners worden gereinigd. Daarna worden de appartementen flink onder handen genomen. Het kan nog weken duren voordat bewoners kunnen terugkeren.
Door: Arjan Hoefakker
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!