Nieuws

Ede ontslaat stelende medewerker na onthulling tv-programma

EDE - De gemeente Ede heeft een medewerker ontslagen die een gevonden portemonnee met inhoud heeft gestolen.Hoewel de medewerker heeft bekend en de portemonnee, inclusief inhoud, heeft teruggelegd, vindt de gemeente de kwestie een ernstige vorm van ambtelijk plichtsverzuim.
Daarom is hij eerst geschorst en toen ontslagen.
De 'gevonden' portemonnee werd in december 2014 ingeleverd door een medewerker van het VARA-tv-programma Rambam. Bij telefonische navraag in januari bleek de portefeuille weg te zijn. Dit leidde dus uiteindelijk tot het ontslag van de gemeentemedewerker.
Eerder schorste de politie Oost-Nederland al een medewerker voor een vergelijkbaar geval.
Ook in Wageningen ging het niet goed, twitterde burgemeester Van Rumund.
Wageningen vanavond te zien in VARA's RamBam met de 'portemonnee-test'. Helaas gezakt. Procedures zijn verbeterd. Waardevolle les!
— Geert van Rumund (@GeertvanRumund)
In Wageningen had RamBam de portemonnee ingeleverd bij de politie. Die had de portefeuille naar het gemeentehuis moeten brengen, zodat de eigenaar hem had kunnen ophalen. Tussen het politiebureau en het gemeentehuis is iets misgegaan. Van Rumund meldt dat de procedures inmiddels zijn aangepast. Hij spreekt van een 'waardevolle les'.
Foto: archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!