Nieuws

Factuurtje van de Gouden Gits: 2040 euro

Het is absoluut niet nieuw; mailtjes met rare facturen die net iets afwijken van de officiële instanties.
PUTTEN - Het is absoluut niet nieuw; mailtjes met rare facturen die net iets afwijken van de officiële instanties.
Zo kreeg bowlingcentrum Putter Eng in Putten een mail van de Gouden Gids, alleen dan geschreven als Gouden Gits. 'Ik had gelijk door dat het niet helemaal in de haak was', aldus eigenaar René Bakker .
Ondernemers opgelet: spooknota's van de Gouden Gids eh... Gits... #acquisitiefraude #jehadmaar1taak pic.twitter.com/tUZUjQO9qg
— Politie Putten (@POL_Putten)
De factuur was niet mals, of er even een contract voor twee jaar a 85 euro per maand kon worden afgesloten, in totaal voor maar liefst 2040 euro. Deze spooknota's komen vaak voor. 'Het zijn vaak echt lijkende aanbiedingen, dat is ook de bedoeling. Wij waarschuwen om altijd goed te kijken naar de kleine verstopte lettertjes. Ook is het belangrijk om in ieder geval altijd je gezonde verstand te gebruiken en na te gaan of er een relatie is met het bedrijf van de factuur', adviseert Fleur van Eck van de Fraudehelpdesk.
'Wij zoeken het altijd even uit. We krijgen elk jaar wel tien keer zo'n mailtje waar je van denkt dat klopt niet', vertelt Bakker van de Putter Eng. Op moment dat een bedrijf toch in een contract tuint is aangifte doen zinloos volgens Fleur van Eck. 'Het is nu nog niet strafbaar en aangifte heeft dus ook geen zin. Maar je kunt ons altijd mailen bij twijfel. Bovendien is er een wet in de Tweede Kamer aangenomen waardoor het versturen van een misleidend contracten eindelijk strafbaar wordt, wij zijn daar erg blij mee'. Tot die tijd is goed opletten dus het eenvoudige advies.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!