Nieuws

'Lok weggelopen Beike met brokjes'

EDE - De 3-jarige Friese Stabij Beike is al 3 nachten zoek.
De hond ging er zaterdagnacht na het duel tussen Nederland en Costa Rica vandoor. Beike schrok in Ede zo van het gejuich en het vuurwerk nadat doelman Tim Krul de tweede penalty had gestopt, dat ze de benen nam.
Wat het niet makkelijker maakt om haar terug te vinden: 'Ze is nogal schuw. Ze gaat niet snel naar mensen toe', zegt Anja Kroodsma. De hond is van haar 81-jarige moeder Nel. Beike logeerde bij de zoon van de vrouw in Ede. Beike kent de omgeving daar niet. Ze bleek ook verder te zijn weggelopen dan gedacht.
Zo is Beike diverse keren in de wijk Kernhem gezien. 'Maar ze is heel schichtig. Iemand die haar maandagmorgen zag, heeft haar proberen te lokken. Maar ze bleef op afstand. De vrouw was ook bang dat ze zou bijten, maar dat doet ze niet. Ze is superlief. Het is gewoon een wat schuwe hond', aldus Kroodsma. Haar moeder is zeer gehecht aan de hond. 'Het is erg stil in huis.'

Beike gezien?

Kroodsma hoopt dat iedereen naar Beike uitziet, ook inwoners van Lunteren en Otterlo, en dat ze het melden als ze haar zien. 'Zodat we zelf snel kunnen komen. Of lok haar bijvoorbeeld met brokjes.' Beike is dol op bos, weet Kroodsma.
De hond heeft een chip en is als vermist doorgegeven aan de stichting Amivedi.