Nieuws

Uitslag DNA-onderzoek Jos Mahler laat op zich wachten

Het kan nog weken duren voordat het DNA-onderzoek naar de stoffelijke resten van Jos Mahler en zijn drie Poolse vrienden kan worden afgesloten.
DOORNENBURG - Het kan nog weken duren voordat het DNA-onderzoek naar de stoffelijke resten van Jos Mahler en zijn drie Poolse vrienden kan worden afgesloten.
Dat laat de familie weten. 'Waarschijnlijk is het moeilijk om goed DNA-materiaal te vinden als het lichaam zo lang in het water heeft gelegen', zegt een broer van Mahler.
Er is een 'snel' onderzoek op de lichamen gedaan van 7 dagen, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. De familie van Jos Mahler uit Doornenburg wacht nu met het regelen van de uitvaart tot ze de uitslag van het DNA-onderzoek heeft.

Noodlottig ongeval

Jos Mahler verdween eind november 1998 spoorloos na een avondje stappen. Na 16 jaar werd de auto waarin het viertal zat in januari uit het Looveer bij Huissen getakeld. In het wrak zijn menselijke resten gevonden. Vrijwel zeker zijn die van Jos Mahler uit Doornenburg en zijn vrienden, maar 100 procent duidelijkheid is er nog niet.
Er zijn geen sporen van ernstige gebreken gevonden aan de auto. Daarom vermoedt de politie dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!