Nieuws

Oude IJsselstreek houdt rapport over sfeer in gemeenteraad nog even geheim

ULFT - Het gaat nog even duren, maar uiteindelijk zal het rapport-Verstand over de werkwijze van en sfeer in de gemeenteraad Oude IJsselstreek openbaar worden gemaakt.
Dat bleek maandagavond in de besloten raadsvergadering.
'Een meerderheid van de raad is voor het openbaar maken van het rapport van oud-burgemeester en oud-Tweede Kamerlid Annelies Verstand', zegt Hayo Canter Cremers van D66. 

Nog even geheim

Dat betekent niet dat het rapport meteen op straat ligt. Canter Cremers: 'Er is afgesproken dat de stukken nog even vertrouwelijk worden behandeld.' Er moet eerst een vergadering komen onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. Die vergadering is waarschijnlijk op 5 of 6 maart.

Slechte sfeer

Annelies Verstand deed de afgelopen tijd onderzoek naar de werkwijze van en de sfeer in de gemeenteraad. De slechte verhoudingen binnen de gemeenteraad waren de aanleiding voor dit onderzoek. Zo is er de afgelopen tijd veel ruzie geweest over de financiering van het DRU Industriepark. Ook is er vorig jaar een wethouder afgetreden en werd de burgemeester aangeklaagd wegens smaad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!