Nieuws

Altijd al een trouwjurk uit het Openluchtmuseum willen hebben?

ARNHEM - En zo zie je opeens een trouwjurk in de etalage hangen die jarenlang in het Openluchtmuseum in Arnhem te zien was.
De jurk was onderdeel van de tentoonstelling HollandRama, die op 11 januari is gesloten.
Een groot deel van de spullen die te zien waren, zijn opgeslagen in het depot. Maar niet alles behoorde tot de museumcollectie. Het Openluchtmuseum heeft daarom besloten een aantal items van de hand te doen. Het gaat vooral om spullen die als decoratie van de attractie dienden, zoals een groot gebloemd bed, verschillende ansichtkaarten en foto's. Vrijwilligers en medewerkers van het museum konden al spullen uitzoeken en een deel is verloot via Facebook.
De trouwjurk is door twee medewerkers van het museum gedoneerd aan de Vincentius Vereniging in Arnhem en is nu te koop bij het Vincentrum, de winkel van de vereniging. De Vincentius Verenging verkoopt spullen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Het museum is blij dat de jurk zo een goede bestemming krijgt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!