Nieuws

Drie verdachten brandbom Velp voor de rechter

ARNHEM - Drie mannen die volgens justitie verantwoordelijk zijnvoor een aanslag met een brandbom op een woning in Velp, in septembervorig jaar, blijven in de cel.
Dat heeft de rechtbank in Arnhem besloten.
Twee mannen van 27 en 33 jaar uit Rheden en Velp, zouden een brandbom naar binnen hebben gegooid. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Velp, zou de plannen hebben gemaakt. Alledrie wordt poging tot moord in vereniging ten laste gelegd. Bij de aanslag raakten twee mensen zwaargewond.

Molotov-cocktail

Het pand aan de Willemstraat werd bewoond door Oost-Europese uitzendkrachten. De gewonden zijn een man en een vrouw uit Slowakije. Zij lagen te slapen toen de molotov-cocktail naar binnen werd gegooid.
Nadat de zaak in het opsporingsprogramma Dossier GLD werd behandeld, zijn de mannen opgepakt. Voor de aanslag is ook een vierde verdachte aangehouden. Hij is wel op vrije voeten.

Jacht

De 27-jarige man uit Velp die de opdracht voor de aanslag zou hebben gegeven, zegt onschuldig te zijn. 'Ik vind het heel hard om te moeten horen dat zijn nu zeggen dat ik hen er toe heb aangezet', zei hij voor de rechtbank. Maar volgens de officier van justitie had hij wel degelijk een belangrijke rol. Hij zou die nacht berichten via Whatsapp hebben gestuurd. 'We gaan op jacht', zou hij hebben geschreven. Ook zou hij daarna berichten hebben gestuurd om de politie te misleiden. Het motief voor de aanslag bleef tijdens de pro-formazitting onduidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!