Nieuws

Gemeenten kunnen windmolens niet tegenhouden

ARNHEM - De Gelderse politiek heeft woensdag een einde gemaakt aan een besluit datonwettig bleek te zijn.
Provinciale Staten hebben vorig jaar ingestemd met een amendement op de Windvisie, dat volgens Gedeputeerde Staten achteraf onrechtmatig bleek te zijn. Gedeputeerde Staten hebben hierover zelfs advies ingewonnen bij minister Kamp.
Twistpunt is of er sprake moet zijn van draagvlak bij alle betrokken gemeenten voor het plaatsen van een windmolenpark. Voor de plannen van windturbines in de gemeente Oldebroek zou dat bijvoorbeeld betekenen dat ook de gemeenten Hattem en Kampen het daarmee eens zouden moeten zijn. Dat is niet het geval.
Na een lang debat over windmolens en draagvlak is woensdag besloten dat het amendement nu uit de Windvisie wordt gehaald.
De provincie heeft met het Rijk afgesproken dat in 2020 in Gelderland 230,5 megawatt (goed voor minimaal 140.000 huishoudens) aan windenergie wordt opgewekt. Gedeputeerde Traag vreesde die doelstelling niet te gaan halen als de voorwaarde van draagvlak overeind zou blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!