Nieuws

De stembus is geopend: wat is uw favoriete Ode aan Gelderland?

ARNHEM - 'Daar tussen de rivieren, ligt mijn Gelderland, daar geniet ik van de dieren en van het rivierenstrand.' Of deze: 'Dit is een lied over grote rivieren, in Gelderland zijn ze met zijn vieren.' Liedjesschrijvers van allerlei pluimage hebben zich gebogen over de Ode aan Gelderland, een muziekwedstrijd.
Het doel is om de Gelderse identiteit in woord en muziek te vangen, vertelde jurylid Gijs ter Beek woensdagmiddag op Radio Gelderland.
Ter Beek is van Netwerk Gelderland en hij merkte dat Gelderland een gebied is met heel veel verschillende stukjes, maar dat een gezamenlijke identiteit ontbreekt. 'En laten we dan beginnen met een lied', zegt Ter Beek. Wat vaak terug komt in de inzendingen is de verscheidenheid in het landschap, maar de provincie wordt zelfs ook als minnaar bezongen. Ook de veelheid aan genres is veelzijdig: van carnavalskrakers tot rockballads.
De stembus is vanaf nu open, stemmen kan hier. De winnaar van de publieksprijs wordt op 14 maart bekend. Die wint opnametijd in een studio. Op 18 maart wordt de jurywinnaar bekend gemaakt. Die kan 1000 euro op zijn of haar rekening bijschrijven.

Beluister hieronder alle inzendingen:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!