Nieuws

Finale in het provinciehuis: deze besluiten zijn genomen

ARNHEM - Het was woensdag de bestuurlijke finale in het provinciehuis in Arnhem.
Voor het laatst was er een vergadering van Provinciale Staten in de huidige samenstelling, want volgende maand zijn er verkiezingen.

Dit zijn de belangrijkste besluiten die zijn genomen:

  • Na 20 jaar praten is er een knoop doorgehakt over de toekomst van de Bommelerwaard. Tuinbouw en kassen komen straks niet verspreid door het gebied te staan, maar juist bij elkaar op een aantal aangewezen plekken.
  • De provincie geeft 5 miljoen euro uit aan de start van de Giro d'Italia als de wielerronde volgend jaar naar Gelderland komt. Gebeurt dat niet, dan gaat het geld naar de Gelderse amateursport.
  • De provincie trekt ook de portemonnee voor het cultuurcluster in Zutphen. Verschillende musea komen daar samen in één gebouw te zitten. Dat is het voormalige SSR-pand, en niet het Broederenklooster waren jaren over is gesteggeld.
  • In Gelderland komt toch een zelfrijdende auto. De wagen zonder bestuurder gaat vanaf november rijden tussen Ede en de Wageningen Universiteit. Er wordt 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor de proef.
  • Verder is op de valreep besloten dat er breedbandinternet komt in de Achterhoek. De eerste mensen kunnen eind dit jaar supersnel surfen.
Deze knopen zijn dus allemaal doorgehakt. Nu is het tijd voor alle partijen om zich te richten op de campagne, want woensdag 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!