Nieuws

Sociale verzekeringsbank opnieuw in de fout met PGB

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is opnieuw de fout in gegaan.
DOETINCHEM - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is opnieuw de fout in gegaan.
Honderden brieven, die nodig zijn om zorg aan te vragen, zijn naar de verkeerde persoon gestuurd.
De familie Vierdag uit Doetinchem was tamelijk verbaasd toen de post deze week werd opengemaakt. Daar lag een brief van het servicecentrum PGB, met het verzoek voor een machtiging af te geven om gegevens te kunnen doorspelen aan een zorgverzekeraar. Op zich geen raar verzoek, maar wel was het apart dat het verzoek gericht was aan iemand anders.

Vertraging in de aanvragen van zorg

'Wie weet kan je wel fraude plegen met zo'n brief. Mijn gegevens liggen misschien straks bij een ander in huis. Het is toch niet de bedoeling dat een ander mijn gegevens heeft?' Volgens de familie betekent de brief op zijn minst vertraging voor degene die zorg aanvraagt.

Achterstallige betalingen

Zelf heeft de familie Vierdag een persoonsgebonden budget voor twee zoons. Eerder kregen de mensen hen helpen al niet betaald. Ondanks beloftes van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is slechts een deel van het achterstallige geld overgemaakt.

Moedeloos

De overdracht van de zorg van Rijk naar gemeente bezorgt de familie veel extra stress. 'Op een gegeven moment ga je er kapot aan. Je bent alleen maar daar mee bezig, waar je eigenlijk niet meer mee bezig zou hoeven te zijn. Het schiet niet op, je wordt er gewoon moedeloos van.'

SVB erkent probleem

De Sociale Verzekeringsbank, die verantwoordelijk is voor de brief, erkent het probleem. Er zijn meer meldingen binnengekomen van verkeerde brieven. De SVB zoekt nu uit hoe groot het probleem precies is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!