Nieuws

Toch langere route defilé Apeldoorn na handtekeningenactie

APELDOORN - De route van het vijfjaarlijkse veteranendefilé in Apeldoorn wordt niet ingekort, dat heeft de gemeente Apeldoorn vrijdag besloten.
De gemeente wilde de route inkorten, zodat de kruisingen bij De Naald en de Kerklaan niet afgesloten hoefden te worden. Dat zou verkeershinder schelen, maar dat plan stuitte op veel verzet.

'Te zot voor woorden'

Apeldoorner Ben Hulshoff startte een actie omdat hij fel tegen het plan van de gemeente is. 'Niet omdat er geen belangstelling is, maar omdat de gemeente niet van plan is om op 9 mei allerlei wegen af te sluiten. Te zot voor woorden,' brieste Hulshoff. Ruim 2400 mensen tekenden de online petitie, waarna de gemeente het besluit besloot te heroverwegen.

Boze brieven en telefoontjes

'De berichtgeving in de media heeft geleid tot verontwaardigde brieven, mails en telefoontjes in onze richting. De ontstane commotie doet, in mijn ogen, geen recht aan de betrokken wijze waarop de gemeente Apeldoorn de Stichting Bevrijding ’45 ondersteunt,' schrijft burgemeester Berends in een brief aan de Apeldoornse gemeenteraad.

Organisatie is blij

'We zijn verheugd dat de route in ere is hersteld. Dit heeft de burgemeester goed besloten,' zegt Remco Seijn van de organisatie van het defilé. 'Door de route van het defilé te verlengen is er ook meer ruimte langs de kant van de weg en kunnen meer mensen de veteranen eren.'

Nieuwe route defilé

Het defilé start op 9 mei om 12.00 uur bij het Canadamonument en gaat via de Loolaan en de Kerklaan. Rond 12.40 uur eindigt het defilé in het Oranjepark. Vanaf dat punt vertrekken de veteranen naar Omnisport Apeldoorn waar het programma wordt vervolgd met onder andere een concert van de Koninklijke Luchtmachtkapel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!