Nieuws

Kort geding tegen lagere lonen V&D-medewerkers

ARNHEM - Vakbond FNV Handel probeert vandaag in een kort geding te voorkomen dat V&D-medewerkers loon moeten inleveren.
De warenhuisketen, met Gelderse vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Ede en Doetinchem, wist vorige week op de valreep een faillissement te voorkomen. De eerder door V&D aangekondigde korting van minimaal 5,8 procent op de salarissen van medewerkers, is niet van de baan.
Voor de vakbond is het onacceptabel dat V&D een eenzijdig loonoffer vraagt, maar daar niets tegenover stelt. Met de gang naar de rechter wil de vakbond afdwingen dat 'V&D alle eenzijdig voorgestelde verslechteringen, zoals de greep in het loon, van tafel moet halen.' FNV Handel zegt ook te willen praten over de arbeidsvoorwaarden van medewerkers, maar dan wel in ruil voor werkzekerheidsgaranties.

Petitie

Bijna 1500 werknemers hebben een petitie ondertekend, waarin V&D wordt gevraagd af te zien van de verslechteringen voor het personeel. Dit weekend overhandigden een aantal V&D-medewerkers en FNV de petitie in Arnhem aan de directie van het warenhuis. Het kort geding vindt plaats in Amsterdam
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!