Nieuws

De Graafschap schiet met punt tegen VVV-Venlo niet veel op

DOETINCHEM - De Graafschap heeft dinsdagavond haar thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo niet kunnen winnen.
De Doetinchemmers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al vroeg in de wedstrijd schoot Melvin Platje de Venlonaren naar 0-1 via een strafschop. Vlak na rust was het Jerry van Ewijk die scoorde voor de thuisploeg. Met dat puntje schiet De Graafschap niet veel op en zij verspeelden daarmee de kans om het heft in eigen handen te nemen wat betreft de kans op de derde periodetitel.
-Uitgebreid verslag -

De Graafschap begon slecht

De thuisploeg begon slecht aan het duel. Al na 3 minuten kreeg VVV- Venlo al een strafschop van scheidsrechter Martens omdat Edwin Linssen in zijn eigen strafschopgebied Melvin Platje tegenhield door aan zijn shirt te trekken. De spits van VVV- Venlo schoot zelf rustig raak achter De Graafschap-keeper Hidde Jurjus.
Daarna nam De Graafschap wel het initiatief en zocht naar de snelle tegentreffer, maar tot grote kansen leidde dat niet in de openingsfase van de wedstrijd, voornamelijk omdat de Venlonaren goed verdedigden. Een schot van Ben Straalman, vanaf ongeveer 35 meter, zorgde eigenlijk voor het eerste gevaar aan de kant van de Doetinchemmers. VVV-Venlo-keeper Mäenpää kreeg de bal niet onder controle en verwerkte de bal tot een hoekschop.

Stormvloed aan kansen bleef uit

De vroege treffer leek de wedstrijd niet veel goeds te doen. De Graafschap wilde aanvallen, maar kwam in de eerste helft niet langs de muur van de verdedigende uitploeg. Daarnaast deden de Limburgers niet echt hun best om er een echte wedstrijd van te maken. Zo bleven de echte grote kansen bespaard.

Graafschap snel op gelijke hoogte

Na rust kwam de wedstrijd los. De beste kans was meteen voor de thuisploeg. Een vrije trap van Karim Tarfi, net buiten het strafschopgebied, belandde op de paal. Even later was daar dan ook de gelijkmaker voor de Superboeren. Vermeij kopte een voorzet door in de voeten van Jerry van Ewijk, die, al dan niet buitenspel, het net vond. De Graafschap leek los na de gelijkmaker. Karim Tarfi mocht voor de tweede keer na rust aanleggen voor een vrije trap en weer was hij gevaarlijk, ditmaal trof de middenvelder de lat.

Thuisploeg leeft op

De supporters van De Graafschap gingen er na de gelijkmaker ook weer helemaal in geloven. De fans zweepten de ploeg op, waarna de thuisploeg de druk richting de goal opvoerde. Zo schoot Edwin Linssen een schot van ver in de handen van Mäenpää, maar de keeper had daar nog alle moeite mee. Toch kon De Graafschap daarna niet echt doordrukken. Trainer Vreman probeerde met Santy Hulst(voor Calvete) en Lion Kaak(voor Linssen) met wat vers bloed de overwinning binnen te slepen.

Overwinning leek binnen

VVV- Venlo krijgt in de tweede helft ook nog mogelijkheden maar vindt meerdere keren Graafschap-keeper Jurjus op haar weg. En invaller Medy Elito kopte van dichtbij over. In de blessuretijd gaf de thuisploeg nog één keer alles, maar meer dan een punt leverde het voor de thuisploeg niet meer op. Al leek het daar wel even op toen Jerry van Ewijk een doelpunt maakte, maar scheidsrechter Martens keurde de goal alsnog af na overleg met zijn assistent. Daarmee verloren de Superboeren wederom niet, maar liet de ploeg ook een belangrijke kans liggen in de strijd om de periodetitel.
Opstelling De Graafschap: Jurjus, Lazic, Pröpper, Straalman, Cavlan; Vida, Linssen(77. Kaak), Calvete(66. Hulst), Tarfi; Vermeij en Van Ewijk