Nieuws

Leeuw MGM heeft Arnhems Bloed

ARNHEM - Volgens Burgers' Zoo had de bekende leeuw van de Amerikaanse filmproducent Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) Arnhems bloed.
Zo rond de jaren 60 stond de dierentuin wereldwijd bekend om het leeuwenfokprogramma dat zij zelf hanteerde. 'Ons eigen programma was toen nog geheim', zegt Hennie Bremer hoofdverzorger bij het dierenpark. Inmiddels wordt informatie met alle dierentuinen gedeeld.

'Opa leefde in de dierentuin'

De voorouder van de wereldberoemde leeuw was dus afkomstig uit de Arnhemse dierentuin. 'Hier leefde hoogstwaarschijnlijk de opa van de bekende leeuw', vertelt Bremer. De meeste bezoekers van het dierenpark kennen de commercial met de brullende leeuw van de filmproducent MGM.

Beroemde brullende leeuw in beeld

Het was destijds ook niet ongevaarlijk om een goede close-up van een brullende leeuw in beeld te brengen. Overigens zijn er meerdere leeuwen door de Amerikaanse filmmaatschappij ingezet voor hun beroemde MGM-logo.

In Rotterdam gaan ze voor de tijger

In Rotterdam associëren ze film ook met een katachtige. Sinds 1972 heeft het Internationaal Filmfestival Rotterdam een tijger als logo, als knipoog naar de leeuw van filmproducent MGM.

Fokprogramma

Burgers' Zoo leverde overigens niet alleen leeuwen aan Amerika, destijds gingen ze de hele wereld over. 'Nu zijn onze leeuwinnen aan de pil of gesteriliseerd, omdat er op dit moment geen plek is voor jonge leeuwen', aldus hoofdverzorger Hennie Bremer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!