Nieuws

Slachtoffer treinongeval Wijchen herdacht

NIJMEGEN - Op het station in Wijchen is woensdag aan het einde van de middag een spontane herdenking gehouden voor de Nijmegenaar die daar dinsdag om het leven kwam.
De 32-jarige man overleed volgens de politie vermoedelijk na een uit de hand gelopen ruzie. Hij belandde op het spoor en werd overreden door een trein.
Ruim 100 mensen waren er, velen met sjaaltjes van voetbalclub NEC. De man, Rocky, was een prominent lid van de supportersvereniging HKN. Diverse personen hadden bier meegebracht. Het was lange tijd stil. Op een gegeven moment werd er geapplaudisseerd. Het was duidelijk te zien dat veel aanwezigen aangeslagen waren door de dood van Rocky.
Op de Facebookpagina van de supportersgroep wordt stilgestaan bij de dood van Rocky, die pas weer vader was geworden. Op de pagina wordt massaal steun betuigd aan de nabestaanden. Ook is er een condoleanceregister op het internet.

'Mooi eerbetoon'

De voorzitter van de supportersclub zei dat het een groot verlies voor de vereniging. 'Hij verdient een mooi eerbetoon. Op welke manier dat is, is nog niet bekend. Het zal zeker met voetbal en NEC te maken hebben.' Volgens de voorzitter zijn er geen signalen binnengekomen dat zijn clubvoorkeur iets te maken heeft met de ruzie op het perron.
Namens alle medewerkers van N.E.C. wensen we de nabestaanden van Rocky en de HKN veel sterkte toe met dit onwerkelijke verlies
— N.E.C. Nijmegen (@NEC_Nijmegen)

Treinverkeer stilgelegd

Vanwege de herdenking werd het treinverkeer tussen Nijmegen en Oss stilgelegd. Er werden bussen ingezet. De aanwezigen verplaatsten na de herdenking het monument dat er eerder op de dag spontaan was ontstaan, zodat treinreizigers er geen hinder meer van ondervinden. Het treinverkeer werd daarna hervat. Even later werd het opnieuw stilgelegd, omdat de politie er onderzoek wilde doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!