Nieuws

Onderzoek dood gehandicapte Joke moet opnieuw

NIJMEGEN - Het onderzoek dat zorginstelling Het Hietveld heeft verricht naar het overlijden van de gehandicapte bewoner Joke, moet opnieuw.
Dat meldt EO-programma Dit is de Dag Onderzoek op basis van een bericht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat het programma in handen heeft.

Doodsoorzaak onduidelijk

De 63-jarige Joke overleed vorig jaar onder dubieuze omstandigheden in de instelling. Ze werd door een medebewoner geduwd en viel op haar arm, die daardoor brak. Anderhalve dag na dit incident werd Joke levenloos aangetroffen op haar kamer. Uit sectie bleek niet dat Joke een natuurlijke dood stierf.
In het Hietveld worden mensen met een verstandelijke handicap opgevangen. Het gaat om gehandicapten met complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen.

Rapport gaf geen antwoord op vragen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg had zorgorganisatie Pluryn, waar Het Hietveld onder valt, opdracht gegeven om het overlijden te onderzoeken. Dat onderzoek is afgerond, maar is volgens de inspectie onvolledig.
Pluryn moet de uitkomsten van het nieuwe onderzoek uiterlijk in de eerste week van april aan de inspectie overhandigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!