Nieuws

Zaak Mahler: 'nu kunnen we afscheid nemen van Jos'

DOORNENBURG - De familie van Jos Mahler uit Doornenburg kan na de begrafenis pas echt afscheid nemen van hun broer en zoon.
Dat zegt de familie donderdagavond in het programma Dossier GLD.
De vader van Jos is opgelucht dat hij nu eindelijk weet wat er met zijn 'menneke' is gebeurd. Dat hij niet het slachtoffer is geworden van een misdrijf, is een grote opluchting.

'Terug'

Gerard Mahler, de broer van Jos, is erg gelukkig dat hij nu 'terug' is. 'Het echte afscheid komt pas na de begrafenis', zegt Gerard. Zaterdagmorgen stonden twee familierechercheurs voor de deur om de familie op de hoogte te brengen van de vondst van de auto bij het Looveer in Huissen. De familie had hier geen rekening meer mee gehouden, al hebben ze de hoop nooit opgegeven.

16 jaar vermist

In 1998 verdwijnt Jos Mahler samen met zijn verloofde en twee vrienden na een avondje stappen in Arnhem. Na maanden van onderzoek wordt het politieonderzoek gestopt, omdat er geen enkele aanknopingspunten meer zijn. De familie heeft altijd gehoopt op duidelijkheid rond de verdwijning van Jos.

Dossier GLD

De familie wil in alle rust afscheid nemen van hun Jos. Hun verhaal over de jaren van onzekerheid en nu de tijd van het definitieve afscheid wilde de familie doen bij Dossier GLD. Het gesprek met de vader en broer van Jos Mahler is donderdag te zien bij Omroep Gelderland in Dossier GLD om 18.25 uur (elk uur herhaald).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!