Nieuws

Wereldrecord Carnavalsprinsen in Nijmegen

NIJMEGEN - Dagblad De Gelderlander heeft zaterdag een recordaantal carnavalsprinsen op de foto gezet.
Ze doet dit voor de 14e keer en deze keer wil ze ook het Guinness Book of World Records halen.
Het record staat nu op ongeveer 350, er kwamen zaterdagmiddag 447 naar het treffen. Dat is iets minder dan de 500 prinsen die de Gelderlander verwachtte.
Journalist Rob Jaspers van dagblad De Gelderlander bedacht 14 jaar geleden dat hij prinsen carnaval op de foto wilde zetten. 'Het begon als een grapje maar inmiddels is het uitgegroeid tot een fenomeen. We roepen nu voor de 14e keer alle prinsen, prinsessen en entourage op uit het hele verspreidingsgebied van De Gelderlander. Dus niet alleen Gelderland maar ook Brabant en Limburg. En nu gaan we dus voor het halen van het Guinness Book of World Records'.

Feestje

De foto werd gemaakt in de voormalige Vasimfabriek langs de Waal in Nijmegen. De fotograaf van de grote foto is Do Visser. Daarnaast waren er twee fotografen om ook andere foto's te maken. Jaspers: 'Het wordt een feestje want naast alle prinsen zijn er ook optredens van dansmariekes, dweilorkesten, en Ton Janssen als winnaar van het Nijmeegse schlagerfestival.
De Groesbeekse prins Harm trad op met zijn carnavalshit 'Er wordt gepaard in de gang'. De prins staat woensdag in de finale samen met tien andere carnavalszangers bij een wedstrijd georganiseerd door Giel Beelen van radiozender 3FM.
Een bonte verzameling carnavalsprinsen

5000 euro

Overigens is niet gelijk duidelijk of het record wordt goedgekeurd door het Guinness Book of WorldRecords. Jaspers: 'We hadden 2 opties. Of je nodigt de organisatie uit Engeland hier in Nijmegen uit, maar dat kost je 5000 euro. Dat vonden we teveel. De andere optie is dat je alles goed vastlegt, er een notaris bij hebt, dat hebben we namelijk Maud van Weersch, en dan alle bewijs opstuurt naar het Guinness Book. Dan duurt het vervolgens 12 weken voordat je het definitieve record hebt'.

Ik was er bij

Jaspers bedacht dus dit Prinsentreffen 14 jaar geleden: 'Ik ben zelf geboren in Maastricht, ken carnaval dus goed. Het maken van de foto begon als een geintje. Het kwartje viel toen een raadslid prins carnaval werd en daar zo blij mee was. Je bent in je leven misschien 1 of soms 2 jaar prins. En als je dan met andere prinsen op de foto staat is dat voor veel mensen heel bijzonder, dan kun je zeggen, ik was er bij.'
Foto: de carnavalsprinsen kwamen vorig jaar ook bij elkaar
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!