Nieuws

Foutje bedankt: 'Uw man is overleden'

ARNHEM - 'In ons systeem staat dat uw man is overleden.' Hermijntje Geessink uit Doetinchem wist niet wat ze hoorde toen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) haar afgelopen zaterdag belde om een oplossing te vinden voor het probleem in de administratie.
door Judith Spanjers
Geessink zorgt al 31 jaar voor haar man die lijdt aan een progressieve spierziekte. Zij krijgen een persoonsgebonden budget om zelf de zorg voor hem te kunnen regelen. Sinds dit jaar mogen ze hun personeel niet meer zelf uitbetalen, maar gaan de betalingen via SVB. Geessink had de contracten netjes opgestuurd, zodat de SVB kon zorgen voor de uitbetaling. Maar door de administratieve chaos bij de bank heeft haar personeel dit jaar nog geen salaris gekregen. Na hun klacht hierover bij Omroep Gelderland, nam SVB afgelopen zaterdag contact op met de familie om tot een oplossing te komen.

Moegestreden

En toen bereikte de chaos een nieuwe hoogtepunt: 'Ik werd gebeld dat een zorgverlener van mij zou hebben medegedeeld dat mijn mijn is overleden en dat de urendeclaraties nog wel uitbetaald zouden moeten worden. Ik was in shock. Mijn man is niet overleden en er heeft helemaal geen zorgverlener gebeld'. Hermijntje is moegestreden. Ondertussen heeft haar personeel nog steeds geen salaris. Vandaag heeft ze opnieuw alle contracten toegestuurd terwijl de bank alles al twee keer zou moeten hebben.
Grietje Vierdag uit Doetinchem kreeg ook het bericht dat alles geregeld zou worden. Haar personeel moet inmiddels geld lenen om de boodschappen te doen. Dat vond SVB zo schrijnend dat de bank het probleem direct op wilde lossen. 'Ik heb vandaag weer alle contracten opgestuurd en ik zou vandaag nog teruggebeld worden. Ik heb niets gehoord. Er staat nog niets op de rekening, maar er is toegezegd dat er zo snel mogelijk betaald gaat worden.'
Kijk voor meer informatie over veranderingen in de zorg op zorg.gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!