Nieuws

Aanhaken bij de polonaise; dit zijn de Gelderse carnavalshits van 2015

ARNHEM - Carnaval staat voor de deur.
In het zuiden van de provincie maken ze zich op voor het zotste feest. Maar welke nummers moét je kennen voor je aansluit in de polonaise? Een overzicht van de beste en leukste Gelderse krakers...

Carnaval vier je met een knipoog

In Groesbeek wordt veel werk gestoken in de schlagers. Sommige verenigingen maken er een videoclip bij. Niets is te gek, want carnaval vier je met een knipoog.

En met een biertje in je hand

Naast de inzendingen uit Groesbeek zijn er ook een aantal Gelderse successen. Zo scoort de nieuwe carnavalsplaat van Lamme Frans uit Beneden-Leeuwen hoge ogen.

Als je biertje op is moet je zwaaien

Of stemmen op je Gelderse carnavalsplaat

Prins Harm, Lamme Frans en Glenn van Dijk staan nog in de laatste 11 van de carnavalslijst van 3FM dj Giel Beelen. Stemmen kan tot woensdag 11 februari.

Dat kan ook gewoon in de polonaise

Ronnie Ruysdael uit Nijmegen zit 25 jaar in het vak en viert zijn jubileum met een carnavalskraker.

Zelfs op de stuiterbal

Het Feestteam uit Wijchen knalt met de stuiterbal.

Maar er zijn grenzen

Bennie Solo uit Nijmegen vindt dat er grenzen zijn, zelfs met carnaval.


In Groesbeek
. Zelf ook aan de slag, maar geen idee hoe je een goede carnavalsplaat maakt? Ronnie Ruysdael (voorheen van De Sjonnies) geeft een paar tips.

Carnaval op TV Gelderland

Zondag 15 februari kunt u vanaf kijken naar de leukste carnavalsoptocht van boven de rivieren; de carnavalsoptocht van Groenlo. Ruim 1200 deelnemers laten u genieten van een samensmelting van show, humor, theater, muziek  en confetti. Samen met de route door de smalle straten van de oude binnenstad, maakt dit de optocht uniek. Presentator Frank Oosterwegel neemt u mee in deze mooie optocht, ondersteunt door het commentaar van een van de bekendste Groenloërs; Willem te Molder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!