Nieuws

Provincie voelt niets voor fonds voor regio journalistiek

ARNHEM - De provincie is niet van plan om de mogelijkheden van een Gelders fonds voor regionale journalistiek te onderzoeken.
Dat blijkt uit de antwoorden van Gedeputeerde Staten (GS) op vragen van de Gelderse SP.
'Wij zien geen noodzaak een verkennend onderzoek te starten, gezien de vele onzekerheden voor de regionale media', schrijven GS.

Fonds

De SP is voorstander van een fonds voor regionale journalistiek met een onafhankelijk bestuur, omdat zo'n fonds 'een bijdrage zou kunnen leveren aan het in stand houden van kwalitatief hoogwaardige regionale journalistiek in Gelderland.'

De markt

GS vinden dat de geschreven pers aan de markt overgelaten moet worden en dat publieke omroepen volgens de Mediawet voor hun basistaak (nieuws) geen extra inkomsten mogen hebben. 

Regionaal mediacentrum

Uit de beantwoording blijkt verder dat de provincie nog geen gesprekken heeft gevoerd met Omroep Gelderland, De Gelderlander en De Stentor over het opzetten van een regionaal mediacentrum. Provinciale Staten hadden daar in een motie (M70) in december 2013 wel om gevraagd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!