Nieuws

Iets leuks? Deel het met Gelderland!

ARNHEM - Marion Groot gaat morgen met twee vriendinnen die ze al vijftig jaar kent naar Deventer.
Dan stapt er dus 150 jaar vriendschap in de trein. En daar wordt zij blij van. En met behulp van een nieuwe rubriek op Radio Gelderland, kunnen luisteraars dit soort kleine gelukjes delen met de rest van Gelderland. Beluister hier de editie van dinsdag 10 februari.

Tijd voor 'iets leuks' op de radio

Dagelijks komen vele honderden berichten binnen bij Omroep Gelderland. Van ernstige calamiteiten tot leuke evenementen. Groot nieuws maar ook klein nieuws. En dus ook van die kleine mededelingen zoals die van Theo en zijn zin in de wintersport. Berichten waar Omroep Gelderland blij mee is om te ontvangen, maar in de dagelijkse praktijk weinig mee kan qua berichtgeving. Maar nu is er 'iets leuks' op Radio Gelderland.

Positieve tegenhanger van het grote wereldnieuws

Met 'iets leuks' geeft Radio Gelderland elke werkdag, vlak voor het landelijk nieuwsbulletin van 18.00 uur een positieve menselijke tegenhanger voor al dat grote en vaak vervelende wereldnieuws. Het zwemdiploma van een kleinkind, een favoriet nummer op de radio of een mooie zangvogel in de achtertuin... het kan de ellende in de wereld natuurlijk niet wegnemen, maar dat kleine geluk kan de dag wel een beetje verlichten.
Heb je #ietsleuks vandaag, 'n klein (persoonlijk) geluksmomentje? Deel 't met de rest van de luisteraars @omroepgld en mail ietsleuks@gld.nl
— iets leuks (@ietsleuks)

Een ander is juist weer blij met geen sneeuw

Eén van de eerste reacties op ietsleuks@gld.nl kwam van Gisela Meier. Haar grote geluksmoment vandaag had ook met de sneeuw te maken. Maar dan het tegenovergestelde als bij Theo, namelijk het uitblijven van sneeuw. Het had niet gevroren en dus hoefde ze om 8.00 uur vanochtend geen muts op, geen handschoenen aan en vooral: 'geen kwartier ijs krabben om vervolgens met stoffer en blik de sneeuw van mijn auto op te ruimen!!'
@ietsleuks @OmroepGLD ik ga zo het winnend staatslot kopen!!��
— Henry Wiggers (@Wiggers9H)

José kan eindelijk weer handwerken

Nog een voorbeeldje? Ook José Schuitemaker-Engels uit Hoog Soeren is blij. Na bijna een jaar gestopt te zijn door problemen met haar schouder, kan ze weer een project van perkamentpapier maken. En daar wordt ze heel erg blij van. Ook iets leuks te melden? Het kan ons werkelijk niet klein genoeg, mail het naar ietsleuks@gld.nl. En dan komt ook jouw geluksmoment op de radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!